شیمی تجزیه

شیمی تجزیه به عنوان یک بخش کاربردی در علوم مختلف است هدف از این وبلاگ ارائه روشهای تجزیه ای پرکاربرد است. https://www.instagram.com/_u/ShimiGeram

شیمی تجزیه

شیمی تجزیه به عنوان یک بخش کاربردی در علوم مختلف است هدف از این وبلاگ ارائه روشهای تجزیه ای پرکاربرد است. https://www.instagram.com/_u/ShimiGeram

هموگلوبین قرمز خون و کلروفیل سبز گیاه


نظرات 14 + ارسال نظر
m.n یکشنبه 19 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:47

سلام
وا شگفتا!
زیباست

سلام
و. ...!!!!

آشنا چهارشنبه 8 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 17:06

این بالاییه منم

[ بدون نام ] چهارشنبه 8 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 16:49

سلام
دقیقا... این به اضافه ی خون آبی بعضی جانوران که به خاطر وجود Cu بود! همش یکیه بجز فلزش...
معدنی خیلی شیرینه

[ بدون نام ] چهارشنبه 8 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 14:33

سلام
استاد این مطلبتون توی امتحان معدنی۲مون امد و کلی حال کردیم
اگه دکتر طالعی بفهمن
موفق باشید

هانیه محمدپور سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:46

hiva_honey_699@yahoo.com

سیده ملاک الفحام سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:10

هانیه جون ، طی ٣سوت برات گفتم دیگه، خجالت نداره ، منم اگه جای تو بودم نمیدونستم چطوری باید مطلب رو بذارم ، بهت حق میدم ، چون وبلاگ گروهی فرق میکنه طرز کارش با وبلاگ فردی .
به خاطر همین نویسنده های وبلاگمون کمن ، مشکل اینجاست

هانیه محمدپور سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:05

یا حق استاد
یا حق

هانیه محمدپور سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:03

الفهام جان شما شماره منو که داری چرا.........

هانیه محمدپور سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:01

سلام استاد خسته نباشید
پوزش میطلبم به یک دلیل که روم نمیشه بگم نتونستم بزارم رو وبلاگ وگرنه باشما موافقم

سیده ملاک الفحام سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:59

سلام، هانیه جون منظورتو فهمیدم ، باید از استاد روی ایمیلت دعوتنامه بگیری و عضو بشی ، تا بتونی پستو بذاری
ایمیلت رو برای ایتاد بفرست تا استاد برات دعوتنامه بفرستن
تو قسمت نظرات ایمیلت رو بفرست عزیزم

سلام
یعنی اون دلیل که روش نمیشه بگه چی میتونه باشه

[ بدون نام ] سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:53

سلام استاد خسته نباشید
به ی دلیلی که روم نمیشه بگم نتونستم بزارم وگرنه منم با شما موافقم

هانیه محمدپور سه‌شنبه 7 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 12:14

چرا کلروفیل خون ساز است؟

حتما شنیده اید که گفته می شود سبزیجات دارای رنگ سبز پررنگ خون ساز هستند و بهتر است برای جبران کمبود آهن بدن از آنها استفاده شود. ولی چه عاملی سبب می شود این گروه از سبزیها این گونه عمل کنند؟
همان طور که می دانید علت سبزی برگ گیاهان وجود ماده ی سبزینه (کلروفیل)‌ در آنهاست که در حقیقت ماده اصلی فتوسنتز و تبدیل مواد معدنی خاک به مواد آلی برای استفاده ی سایر موجودات است. کلروفیل از لحاظ بیوشیمیایی از چهار مولکول پروتئینی تشکیل یافته که به وسیله ی یک گروه پروستتیک (غیر پروتئینی)‌ که همان اتم منیزیم است به هم اتصال یافته اند.
شاید جالب باشد بدانید که مسیر سنتز کلروفیل در گیاهان تا قبل از مرحله ی اضافه شدن گروه پروستتیک منیزیم کاملا شبیه مسیر سنتز هموگلوبین در جانوران است. و باز همان طور که می دانید هموگلوبین همان پروتئین رنگی حمل کننده ی اکسیژن در خون است که سبب قرمزی گلبول های قرمز خون می شود. ساختار بیوشیمیایی مولکول هموگلوبین مشابه به رنگدانه ی کلروفیل در گیاهان است با این تفاوت که به جای گروه غیر پروتئینی منیزیم، در ساختار هموگلوبین گروه فلزی و غیر پروتئینی آهن به کار رفته است.
مسیر سنتز کلروفیل در گیاهان عالی تا قبل از اضافه شدن منیزیم مشابه با مسیر سنتز هموگلوبین در جانوران است بنابراین می توان انتخاب کرد که با در دسترس قرارگرفتن آهن یا منیزیم به طور مصنوعی فرآورده نهایی کلروفیل باشد یا هموگلوبین. از این رو اگر از سبزیجات دارای کلروفیل زیاد استفاده شود این رنگدانه در سیستم گوارش انسان به واحدهای سازنده خود یعنی بخش پروتئینی و بهش پروستتیک منیزیمی تجزیه می شود که در صورت تشخیص بدن درمورد وجود نیاز به هموگلوبین از آهن موجود در سبزی های برگ سبز و پررنگ استفاده کرده و طی مدت زمان کوتاه تری هموگلوبین های بیشتری ساخته در اختیار سلولهای مغز استخوان قرار می دهد تا گلبولهای قرمز بیشتر با محتوای هموگلوبین (آهن) بیشتری بسازند. به سخن دیگر مصرف این گونه سبزیجات مسیر تولید هموگلوبین را در بدن بسیار کوتاه می کند و به جای آن که بدن مجبور باشد از ابتدا و به صورت مرحله به مرحله پروتئین هموگلوبین را بسازد از بخش های اماده ی پروتئینی مولکول کلروفیل استفاده می کند و با افزودن آهن به پیش ساخت آماده سریع تر هموگلوبین می سازد و نیاز به یادآوری نیست که ذخیره ی آهن بیشتر برای سلولهای خونی به معنی توانایی بالاتر برای انتقال گازهای تنفسی و در نهایت افزایش کارکرد ماهیچه ها و افزایش توانایی و نشاط بدن می باشد.

پس بهتر است بر اساس برنامه ی منظمی در هفته از سبزیجاتی مانند اسفناج، انواع کلم و سبزیجاتی که به طور معمول در سبزی خوردن وجود دارند استفاده کنیم.

البته این خصوصیت در مورد گوشت قرمز نیز وجود دارد و چه بسا آهن موجود در گوشت بسیار سریع تر تبدیل به آهن قابل استفاده در بدن می شود زیرا پروتئینهای تشکیل دهنده ی عضله (گوشت قرمز) همان پروتئین های میوگلوبین هستند که از به هم پیوستن آنها به هم هموگلوبین ها ایجاد شده و باز در اختیار سلولهای مغز استخوان که مولد سلولهای خونی هستند قرار می گیرند.
اما به توصیه ی اکثر پزشکان استفاده ی مداوم از گوشت قرمز جز در موارد ضعف شدید و جدی بدنی چندان مناسب نیست زیرا در هر صورت بافتی حیوانی بوده و در لابلای آن چربیهای اشباع وجود دارند که برای سلامت دستگاه قلب و عروق بسیار خطرناک هستند به خصوص اگر طی مدت زمانی مداوم مورد مصرف قرار بگیرند.



سلام
ممنون از شما خانم محمدپور عزیز
ولی اگر این مطلب رو داخل وبلاگ قرار میدادید بهتر نبود؟ پربارتر چطور؟
یا حق

سیدعباس میراحمدیان دوشنبه 6 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 21:29

سلام
قدرت خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

سلام
یکی سبزو و یکی قرمز

آشنا دوشنبه 6 خرداد‌ماه سال 1392 ساعت 20:23

سلام
چرا پورفیرین با اینکه با وجود پروتئین های خودش پایداره ولی اونارو از دست میده و به جاش آهنو میگیره؟
چه جالب اگه یه خرده تغییر تو بدن اعمال کنن خون آدم رنگش تغییر میکنه!
مثل این فیلما هستن موجودای وحشتناک خونشون سبزه!
خیلی جالبه یعنی گروه های کربن و Mg تو سطح هومو لومو انقدر موثرن که رنگ در این حد عوض شه!!!
فوق العادس

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.