ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
یک روز ابری بهاری وآب مقطرِخفته ی آزمایشگاه شکوه!
اپیزود اول: خـــــــــــــــــــواب
با انرژی اکتیواسیون پایین روزم را شروع کردم در حالی که به صورت کمی (99/99درصد) زمان رسیدن به شکوه را در خواب بودم! خودم را به آزمایشگاه رساندم و اگر نبودی تعطیلات سه شنبه پیش رو و عدم اطلاع رسانی به دانشجویان، امروز را در خوابی شیرین به استراحت میپرداختم که سخت جسمم محتاج آن بود!
اپیزود دوم: چــــــــــــــــای
اصلا چایی اتاق اساتید یک طعم دیگر دارد انگار دست اندرکاران دمیدن آن، از جان و دل خودشان در آن آب جوش
و در آن چایی سه بیل نشان ( نوعی چایی که برای تولید رنگ از آن نیازمند ریختن سه بیل ماده خشک در یک قوری هستیم!) ، می دمند که روحی اندکی تازه تر از قبل در کالبدِ جانهای خسته، می دمد.
(ببخشید که زیادی دم توی دم شد!)
اپیزود سوم: جـــــــــــــاذبه
بچه ها یکی یکی وارد آزمایشگاه می شدند آنهم با روپوش سفید و گروههایی که ارائه آزمایش داشتند با انگیزه فراوان سخت در تلاش بودند و انرژی فراوان تلاش آنها مرتبط توسط ذهن خسته اینجانب جــــــــــــــــذب شد و جـــــــــــذب شد به طوری که از این رو به آن رو شد.
اپیزود چهارم :آزمــــــــــــــایـشـــــــــــــــــــگـاه
- هدایت ویژه آبــــــــــــــــــــــــــــــــــهای مختلف
این گروه با تلاش فراوان بیش از چندین نمونه آب شهری با خود همراه آورده بودند و با اندازه گیری هدایت ویژه آنها مقدار به طور تقریبی TDS آنها را بدست آوردند که به شرح ذیل می باشد:
نوع آب |
هدایت ویژه (میکروزیمنس بر سانتی متر) |
کل جامدات حل شده (میلی گرم در لیتر) |
چاه قزوین |
1133 |
793 |
تاکستان |
559 |
391 |
کرج |
725 |
507 |
واوان |
1427 |
؟ |
شیراز |
127 |
39 |
تصفیه نشده خاور شهر |
2007 |
1907 |
تصفیه شده خاور شهر |
205 |
143 |
آب معدنی |
205 |
295 |
آب نارمک |
549 |
384 |
تصفیه شده یخچال |
491 |
343 |
شهری تهران در شکوه |
؟ |
؟ |
نکته قابل توجه اول آبی به نام آب شیراز در جدول است که هدایت ویژه پایینی دارد! که در حد املاح کم می باشد و جامدات محلول آن نشان می دهد از نظر طعم دردرجه عالی قرار می گیرد این نتیجه با توجه به جدول زیر گرفته شد و سند آن در زیر موجود است.
درجه بندی آبها از نظر طعم با توجه به TDS
TDS (برحسب میلیگرم بر لیتر) |
نوع طعم (بر حسب حس چشایی) |
بسیار کم |
بدون طعم و مـــــــــزه |
کمتر از 300 |
عـــــــــــــــالی |
300 تا 600 |
خـــــــــــــــوب |
600 تا 900 |
متــــــــــــــوسط |
900 تا 1200 |
بـــــــــــــــــد |
بیش از 1200 |
غیرقابل قبـــــــــــول |
- مسئولــــین رسیــــدگی کنند!
نکته قابل توجه دوم که از اهمیت زیادتری برخوردار است آب مقطر آزمایشگاه بود که دیگر شایسته این نام نیست. آبی که هدایت ویژه و کل جامدات حل شده بیشتری از آب شهری دارد دیگر آب مقطر نیست. این آب محترم که از دانشکده فنی به شکوه می آید، هر چی که باشد آب مقطـــــر نیست.
تعجب من از انبوه درس آزمایشگاههایی است که با این آب محترم و تقلبی انجام شده و هنوزم انجام می شود. و اینکه چرا فریاد این دوستان در این گونه درسها هنوز به گوش ما نرسیده است یا ما کریم که نشنیدیم یا آنها بی صدا فریاد برمی آورند.
خدارا شکر که واحد درس آزمایشگاه این ترم به من نرسید چون تاب قرار گرفتن در این موقعیت و بی صدا ماندن را نداشتم.
- الکترود pH
طفلکی الکترود شیشه بدون درپوش احتمالا شبی و یا شبهایی را پشت سر گذرانده بود و از عطش بی آبی، آنچنان نوسانی هم نداشت که انتظار داشتم و شاید این امر به دلیل این باشد که دیگر کار از کار گذشته و قرار گرفتن ساعتها در آب نیز لایه هیدراته از دست رفته آن نیز قابل بازگردانی نباشد!
جالب آنجاست که با توجه به اینکه دانشجویان شیمی در مرکز شکوه به وجود pHمتری مدرن تر نیازمندند دانشجویان غیر گروه شیمی در دانشکده فنی از وجود چنین دستگاهی در آزمایشگاه شیمی تجزیه آن دانشکده بهره مند ترند و شاید بتوان گفت همواره کوزه گر از کوزه شکسته آب می خورد!!
و جالب است بافرهای مربوط به کالیبره کردن این دستگاه تجزیه ای قدیمی نیز هنوز خریداری نشده و دانشجویان در آزمایشگاه شیمی تجزیه 2 با یک وسیله قدیمی حتی بدون بافر کالیبراسیون واحد پاس می کنند!
- اندازه گیری اکسیژن محلول آب
نگاه کردن به این گروه و دنبال کردن تلاش آنها آنچنان به من انرژی می داد از نوع مثبت که در پوست خود نمی گنجیدم. دانشجویانی که بدون توضیحات من تنها با داشتن یک دستور کار کاغذی با موفقیت فراوان آزمایش خود را با موفقیت انجام دادند.
من که به وجود این دانشجویان در درس "اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی و آزمایشگاه" به خود می بالم. (شما را نمیدانم!) شاید اگر توضیحات مکتوب این گروه را داشتم و اینجا می نوشتم نظر شما هم به نظر من نزدیک می شد!
یا علی
سلام
ممنون از زحمات شما،امیدوارم آخر ترم بتونیم خستگی این یه ترم رو از رو دوشتون برداریم
سلام
ان شاءالله
(راستی انشاء ان شاءالله که درست نوشته شده است ! ان شــــــــاءالله)
یا علی